Om projektet

Hjemløs jul er et projekt, hvor du hver dag til og med den 24. december vil møde en af gadens beboere i Aarhus. De vil fortælle dig om deres forhold til julen.

Formålet er at lave en julekalender, hvor vi forsøger at finde svar på nogle af de spørgsmål, vi alle sammen stiller os selv, når vi kommer forbi en hjemløs på Klostertorv eller Mølleparken. Hvordan er han endt der? Holder han også jul?

Projektet skal ikke tolkes som et forsøg på at give dig eller nogen andre dårlig samvittighed her i julemåneden. Det er udelukkende et forsøg på at gøre afstanden mellem Aarhus’ beboere mindre. Derfor vil du heller ikke kun møde hjemløse her på siden. Misbrugere, rodløse unge og hvad der ellers kan placeres under kategorien socialt udsatte, er der også plads til.

Alle billeder er taget, hvor vi har mødt folk.

Løbende vil vi også producere journalistiske historier om hjemløse i Aarhus. De historier bliver også publiceret her på siden.

Følg med, og hvis du synes om projektet, så fortæl dine venner om det.

 

Etiske overvejelser
I vores arbejde med folk på gaden i Aarhus, gør vi os hele tiden overvejelser om, hvordan vi arbejder med vores kilder. Vi har det udgangspunkt, at alle har ret til at gå i hundene, uden at det bliver dokumenteret på skrift eller i billeder. Hvis eller når man kommer på fode igen, skal man kunne starte på en frisk og ikke risikere at blive konfronteret med fortidens nedtur.

Derfor tilbyder vi alle vores kilder anonymitet og bruger kun billeder, som de selv har godkendt, og hvor vi samtidig vurderer, at vi ikke udstiller nogen. Vi overvejer altid, om vores kilder ved, hvad de siger ja til. Hvis de ikke gør, bruger vi dem ikke.

Det er en konstant balancegang, og vi modtager gerne ris og ros for vores arbejde.

 

Holdet bag Hjemløs jul er:

Asger
Asger Gørup
Tel: +45 51 88 91 92
Mail: agoerup@gmail.com
Twitter: @AsgerGoerup
Instagram: @asgergoerup

Solveig
Solveig Kolstad
Tel: +45 51 88 87 35
Mail: solveiglarsenkolstad@gmail.com
Twitter: @KolstadSolveig
Instagram: @slkolstad

Andreas
Andreas Bastiansen
Tel: +45 40 14 11 14
Mail: andreas.bastiansen@gmail.com

24 dage • 24 historier