17. december

hjemløse ulrik

“Julen er en kristen højtid. Jeg meldte mig ud af folkekirken, da jeg var 19 år, så derfor har julen ikke noget med mig at gøre. Jeg har ikke selv børn, så jeg behøver heller ikke at holde jul for deres skyld. Det er ikke synd for mig, at jeg ikke fejrer jul. Det er noget jeg har valgt.”

– Ulrik, 39 år. Han er diagnosticeret med posttraumatisk stresssyndrom. Da det ikke er en opmærksomhedsforstyrrelse, kan ikke få ordineret ritalin, selv om han fra egne eksperimenter ved, at stoffet hjælper ham med at få ting som rengøring og opvask gjort. Derfor valgte han i fem år at bo på gaden, da han ikke havde råd til både husleje og til at skaffe ritalin på det sorte marked. For et halvt år siden fik han en lejlighed, men kæmper stadig dagligt med at få skaffet en daglig dosis ritalin.

[fblike url=”http://hjemloesjul.mediajungle.dk/17-december/” style=”standard” float=”left” showfaces=”false” width=”200″ verb=”like” font=”arial”] [twitter url=”http://hjemloesjul.mediajungle.dk/17-december/” style=”horizontal” float=”left”]