12. december

Dave

“Det, der går mig på ved julen, er, at stemningen skifter. Der er nogle folk, der bliver til nogle røvhuller. Jeg er virkelig træt af fulderikker, der spørger, om jeg er julemanden. Jeg generer ikke nogen, og jeg gider ikke generes. Og ja, skægget er ægte.”

Så du giver ikke nogen julegaver?

“Jeg har ikke givet en julegave i 20 år. Jeg giver ikke nogen, og jeg får ikke nogen. Eller jo, jeg giver noget til min kammerats døtre, for hvordan forklarer man små børn, at jeg er ligeglad med julen?”

– Dave, 47 år. Han er født i England, men kom til Danmark for fem år siden for at bryde med sin kriminelle levevej, der bl.a. indebar bankrøverier. Dave modtager ikke understøttelse, og lever derfor udelukkende af at samle flasker. Hver dag sidst på eftermiddagen sætter han sig på Ris Ras for at drikker kaffe og skrive på sin halvbiografiske roman, der efterhånden er vokset til tre bind.

[fblike url=”http://hjemloesjul.mediajungle.dk/12-december/” style=”standard” float=”left” showfaces=”false” width=”200″ verb=”like” font=”arial”] [twitter url=”http://hjemloesjul.mediajungle.dk/12-december/” style=”horizontal” float=”left”]